Skisseklubben – Valør

I denne tiden der coronaviruset herjer ønsker jeg velkommen til kurs her på nettet. Jeg savner at vi kan være i gruppen, se hverandre og kunne gi respons på hverandres arbeid. Men, nå har vi ikke det som valgmulighet. Vi får gjøre så godt vi kan. Jeg prøver meg med kurs på nettet istedet. Så får vi møtes igjen på et senere tidspunkt.

Gå ut og ta med skisseboken

Det er vår og det går mot lysere tider. Ute lukter det møkk og vipa flyr over åkrene for å finne et fint sted å bygge reir. I hagen begynner det å vokse å gro.

Nå kan det være fint å ta med skisseboka ut i hagen for å tegne det fantastiske som skjer fra dag til dag. Spirer som vokser noen millimeter (centimeter etter hvert) hver dag. Det kan være kjekt å følge noen spirer over tid for å se hvordan den endrer seg. Tenk så kjekt å ha dokumentert noe fra hagen din i denne coronatiden, det kan bli et prosjekt som ikke kan sammenligne seg med noe annet.

Ta med en god kopp te/kaffe og sett deg i solveggen og se på det som vokser. Skal vi trene på å se så trenger vi ikke alltid ha den store horisonten, vi kan også se tett på, bruke de nære omgivelsene.

Tema for samling 3 i skisseklubben er VALØR

Jeg har laget noen enkle videoer i tillegg til noe tekst om temaet.

Så håper jeg at dere får nye ideer og inspirasjon når fokuset nå er VALØR.

Bruk tegneark, akvarellark eller skissebok. Tegn mye, helst hver dag, test ut noe du ikke har gjort før. Den som intet våger, intet vinner.

(Ikke kast ark som er mislykkede, de kan alltids males over eller tas vare på til senere i kurset hvor vi skal bruke collage. I collage bruker vi gamle tegninger/malinger som ikke har gått helt etter planen. De har alltid noe farge eller mønster det går an å bruke i et puslespillarbeid sammen med noe annet)